GALERIE FOTO. Celebrarea Crăciunului în întreaga lume

Publicat: 25/12/2020, 10:29
Actualizat: 25/12/2020, 11:28

Oamenii din întreaga lume sărbătoresc una dintre cele mai sfinte zile  din calendarul creștin. Crăciunul este un moment de sărbătoare și festivitate în întreaga lume și există multe modalități vibrante și unice de a sărbători. Desigur, fiecare familie are propria sa celebrare. Unele țări fac lucrurile puțin diferit. De la capre uriașe până la omologii lui Moș Crăciun, patinaj cu role, până la KFC, iată câteva dintre modalitățile vibrante și unice în care Crăciunul este sărbătorit în întreaga lume.

Suedia

Suedia. În fiecare an, capra de paie înaltă de 42 de picioare este ridicată în centrul pieței Castelului Gävle.

Capra Yule a fost un simbol suedez de Crăciun datând din vechile festivaluri păgâne. Apoi, în 1966, s-a decis că va exista o nouă tradiție suedeză de Crăciun, o capră gigantă de paie, cunoscută acum sub numele de Capra Gävle.

În fiecare an, capra de paie înaltă de 42 de picioare este ridicată în centrul pieței Castelului Gävle. Cu toate acestea, nu atât tradiția, cât și demolarea au devenit o tradiție locală. În istoria sa de 50 de ani, capra a fost frecvent o țintă pentru vandalizatori și, prin urmare, a supraviețuit până în perioada Anului Nou de aproximativ douăsprezece ori.

Austria

Austriecii ies pe stradă pentru a-l sărbători pe teribilul tovarăș  al lui Moș Crăciun, Krampus.

În timp ce unele țări se bucură de celebrarea în familie a lui Moș Crăciun și a elfilor săi, austriecii ies pe stradă pentru a-l sărbători pe teribilul tovarăș  al lui Moș Crăciun, Krampus.

Mii de oameni se adună în Piața Hollabrunn, Austria, pentru a fi îngroziți de mai mult de 120 de imitatori de la Krampus. Copiilor li se cere o listă a faptelor lor bune și rele: copiii buni sunt recompensați cu dulciuri, mere și nuci, iar copiii răi se îngrijorează de ceea ce ar putea aduce Krampus în dimineața de Crăciun. Folclorul german afirmă că Krampus ar bate copiii obraznici, apoi i-ar pune într-un coș împletit.

Japonia

În loc să se adune în jurul mesei pentru o cină cu curcan, familiile se îndreaptă către puiul lor local Kentucky Fried Chicken.

Deși Crăciunul nu este o sărbătoare națională în Japonia, întrucât doar 1% din populație sunt creștini, este încă sărbătorit de un număr mare de oameni.

În loc să se adune în jurul mesei pentru o cină cu curcan, familiile se îndreaptă către puiul lor local Kentucky Fried Chicken. Tradiția a început pentru că străinii festivi din Japonia, care nu au putut găsi un pui sau curcan întreg în altă parte. KFC a preluat tendința cu o campanie de marketing de mare succes în 1974 numită „Kurisumasu ni wa kentakkii!” sau „Kentucky pentru Crăciun!”

Acum, o călătorie la KFC este considerată o tradiție de Crăciun, clienții plasând comenzi pentru cutii cu luni în avans sau așteptând minim două ore pentru a-și lua mâncarea.

Italia

În folclorul italian, nu Moș Crăciun oferă cadouri copiilor, ci Befana, Vrăjitoarea de Crăciun

Crăciunul este sărbătorit în Italia, dar distracția de prezentare nu începe cu adevărat până la Anul Nou. În folclorul italian, nu Moș Crăciun oferă cadouri copiilor, ci Befana, Vrăjitoarea de Crăciun.

O femeie în vârstă amabilă, Befana distribuie prețuri în ajunul Bobotezei (noaptea de 5 ianuarie). Ea este adesea înfățișată călare pe o mătură, purtând o pungă sau un coș umplut cu dulciuri și cadouri și acoperită de funingine, în timp ce, ca Saint Nicholas, intră în case prin horn. De obicei, purtând haine de menaj, o fustă, șal și batic, bărbații, femeile și copiii se distrează toți îmbrăcându-se în acest personaj.

Legenda spune că trei regi i-au cerut lui Befana instrucțiuni pentru a-l găsi pe pruncul Iisus și ulterior au invitat-o să li se alăture în călătoria lor. Befana a refuzat, dar ulterior a regretat decizia sa. Oamenii spun că încă îi urmărește pe cei Trei Înțelepți în drum spre găsirea pruncului Isus și lasă cadouri pentru copii pe drum.

Australia

Mulți australieni sărbătoresc ziua petrecând-o la plajă

Crăciunul lor arată mult diferit de al nostru. Nu există niciun fel de zăpadă sau frig de iarnă pe care am ajuns să-l așteptăm în această parte a lumii, de fapt, mulți australieni sărbătoresc ziua petrecând-o la plajă și schimbă adesea masa tradițională de curcan de Crăciun cu un grătar. Prietenii și familia se adună pentru a se răsfăța cu creveți, homar și dulciuri înainte de a juca un joc de cricket sau de a face o baie.

Chiar și versiunea lor despre Moș Crăciun este puțin diferită. El este adesea descris folosind canguri pentru a-și trage sania, mai degrabă decât cu reni.

Islanda

În fiecare seară înainte de Crăciun, copiii islandezi sunt vizitați de cei 13 Yule Lads. După ce și-au așezat pantofii lângă fereastră, cei mici se vor îndrepta la culcare la etaj. Dimineața, fie vor primi dulciuri (dacă sunt buni), fie vor fi întâmpinați cu pantofi plini de cartofi putrezi dacă sunt răi. Islanda are, de asemenea, tradiția Pisicii Yule, un monstru sinistru care se ascunde în jurul țării islandeze în perioada Crăciunului. Angajații care au lucrat  în timp util au fost răsplătiți cu haine noi, iar restul au fost lăsați să fie pradați de demonul festiv.

Serbia

În Serbia, Ajunul Crăciunului este denumit Badnji dan, iar după apusul soarelui devine Badnje veče. Familiile folosesc această zi pentru a pregăti sărbătorile de Crăciun care urmează.

Asemănător cu buștenii de yule și alte tradiții europene, au „badnjak” în care un bușten sau o ramură de stejar este adusă în casă și așezată în jurul focului în ajunul Crăciunului.

O altă tradiție, deși depășită și nu urmată pe scară largă de majoritatea populației sârbe, este „Detinjci, Materica și Oci”, cele trei duminici dinaintea zilei de Crăciun, unde se fac schimburi de cadouri. Copiii fac cadouri la Detinjci, femeile căsătorite la Materice și bărbații căsătoriți la Oci. Pentru a primi cadoul, se joacă un joc în care destinatarul cadoului este legat și trebuie să predea cadouri pentru a-și plăti răscumpărarea.

Venezuela

În Caracas, capitala Venezuelei, este obișnuit să călătorești la serviciile bisericești dimineața devreme între 16 și 24 decembrie pe patine cu role

În principal o țară romano-catolică, participarea la biserică este o activitate extrem de populară în Venezuela în perioada de Crăciun.

În Caracas, capitala Venezuelei, este obișnuit să călătorești la serviciile bisericești dimineața devreme între 16 și 24 decembrie pe patine cu role. Drumurile sunt chiar degajate pentru a oferi pasagerilor bisericii un drum  sigur spre masa de Crăciun, dimineața devreme.

Canada

În Newfoundland, „Mummering” este o tradiție care are loc în orașe și sate mici. Mummering, denumit și „Jannying”, este o activitate în care oamenii se îmbracă în costume pentru a-și masca fața, bat la ușa cuiva și spun, în timp ce își schimbă vocea: „Există mumeri în noapte?”

Apoi cântă, dansează și iau o felie de tort de Crăciun înainte de a trece la casa următoare. În unele sate, dacă proprietarul casei nu ghicește cine sunt mumerii, trebuie să li se alăture în timp ce se mută în casa următoare.

India

În India, oamenii vor atârna stele de Crăciun în fața intrării în casele lor pentru prosperitate.

În India, oamenii vor atârna stele de Crăciun în fața intrării în casele lor pentru prosperitate. Bisericile sunt decorate cu flori de Poinsettia și lumânări pentru slujba de masă de Ajun de Crăciun, care este unul dintre principalele moduri în care oamenii sărbătoresc, urmată de o masă comună.

Deoarece brazii nu sunt obișnuiți în India, mango sau bananierii sunt decorați în schimb, iar frunzele de mango sunt adesea folosite ca decorațiuni în casă.

Abatându-se puțin de la tradiție, Moș Crăciun livrează cadouri tuturor copiilor cu comportament bun din țară dintr-o căruță în loc de o sanie trasă de reni. În loc să se trezească la cadouri sub copac, multe familii din India împachetează cutii cu dulciuri în dimineața de Crăciun și le duc la vecinii și prietenii lor.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Se deschid treptat secțiile în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Activitatea stațiilor ITP din toată țara este oprită! Avarie majoră a sistemului informatic RAR
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Oana Radu, obicei nociv. Ce obișnuia să facă atunci când ajungea la prieteni.
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Ce faci în weekendul 23-24 noiembrie. Ce nu trebuie să ratezi sub nicio formă când...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Femeile dorm mai puțin și se trezesc mai des decât bărbații